ייפוי כח מתמשך
ייפוי כוח מתמשך הינו מסמך משפטי אשר מאפשר לכל אדם מעל גיל 18 להחליט כיצד יטופלו ענייניו האישיים, הרפואיים והרכושיים בעתיד אם וכאשר לא יהיה כשיר קוגניטיבית .
אי הכשירות יכולה להיגרם עקב מחלות למיניהן, כמו מחלות נפש, דמנציה, הדרדרות מנטלית, פגיעה קוגניטיבית עקב תאונה או כל אירוע אחר אשר יגרום לממנה לאבד את היכולת להבין את הנעשה סביבו).
ייפוי הכח המתמשך מבטל בעצם את הצורך במינוי אפוטרופוס ומאפשר לאדם לקבל החלטות בעודו צלול וכשיר מי יטפל בענייניו האישיים ו/או הרפואיים ו/או הרכושיים ביום בו הוא יהיה בלתי כשיר לקבל את ההחלטות הללו.
האדם הממנה יכול לקבוע למשל, האם כאשר יהיה במצב בו הוא לא כשיר וצלול הוא ימשיך לגור בביתו, או במוסד גריאטרי או בדיור מוגן וכדומה. כמו כן, יכול הממנה לקבוע מי וכיצד ידאגו לרווחתו האישית וקיום צרכיו היומיומיים.
האדם הממנה יכול לקבוע מי יקבל עבורו החלטות בעניינים רפואיים כגון: לקיחת או אי לקיחת תרופות מסוימות, טיפולים פולשניים וחודרניים, אשפוז בבית חולים, ניתוחים וכו'.
האדם הממנה יכול לקבוע מי יטפל וכיצד יטפל בנכסי הנדל"ן של הממנה, בחשבונות הבנק ובכל נכס אחר בו יש לממנה זכויות חוזיות או קנייניות.
על מנת להכין מסמך משפטי של ייפוי כח מתמשך צריכים לגשת לעורך דין שעבר הכשרה והוסמך באופן ספציפי על ידי משרד המשפטים (האפוטרופוס הכללי) לעסוק בכך. מסמך זה מאד רגיש וקובע את עתידו של הממנה וחשוב שיעשה בצורה מדוייקת ואחראית.